Cafe Paranoia


Cafe Paranoia.

Engang imellem sker der det man ikke havde regnet med - måske lidt af et mirakel/stort held. Det skete netop i dag. Alle mine billedfiler blev hacket for 3 år siden og har været kypteret/låst og ikke tilgængelig. For 2 år siden lukkede jeg min gamle hjemmeside p.g.a. hjertesygdom. Så derfor var jeg faktisk på bar bund med med  billeder af mine  malerier. I dag da jeg søgte/ googlede på f-hutt.dk dukkede der billeder af en serie billeder som jeg holder meget af: Nemlig Cafe Paranoia. Lidt om serien kommer her:

Med inspiration i musikken fra Benny Holst sang Cafe neuroserne paradis - samt Lars Lilholst/Daltons sang Cafe den sidste chance - er disse billeder blevet til

Med ret så mange års besøg/oplevelser på diverse beværtninger- grillbarer - bodegaer har jeg samlet disse indtryk og minder - de som har sagt, sat sig mest på hukommelsen. Noget fælles for disse er stemnigen - duften - og ikke mindst atomsfærden! 

Og - Hvad er så Atomsfærde - det noget som gode værtshuse har istedet for frisk luft - tyk tobaks røg/tåge og/eller et brun lag på alt som engang var hvidt - gamle ølslatter i gulvtæppet - hvor de sorte streger ikke er et mønster men brændmærker fra cigaretter. Lidt urinlugt fra toiletterne - ja så er vi hjemme.

På Cafe Jernstangen var det heller ikke ualmindelig at der var godt gang i den kl10 formiddag. Far og Mor var halvfulde og det lille barn var putte i liften under bordet eller i baren sammen med rootweileren. Noget som rørte mig dybt - noget som gjorde så ondt.

Udover gæste/stamkunder er der en central figur nemlig: Svedske - Svedske er servitrice/grillgås, hende der holder sammen/styrer det hele - stor respekt til Svedske.

Alle stamkunder havde alle et øgenavn/kælenavn. Mit var :Æ Degn - da jeg arbejde med undervisning.

Det er ydserst sjædent at jeg kommer på et lille ydmyg sted - men sker det mærker jeg stakst om der er Atomsfærde eller ej.